Българският защитник Георги Пашов отново попадна в идеалния отбор на кръга в Румъния. Националът е отличен за представянето си през изминалия 11-и кръг в шампионата на северната ни съседка. През уикенда неговият Академика Клинчени победи Виторул Констанца у дома и то с невероятен гол именно на Пашов. В 30-ата минута крайният бранител покоси вратата на гостите с красив ножичен удар от границата на наказателното поле.
Невероятен гол на Пашов донесе успеха на Академика (видео) По повод на попадането не българина в 11-те най-добри, на сайта на румънската професионална лига написаха:

"Георги Пашов остави отлични впечатления и в двете фази на играта, като доминираше по силния за него десен фланг. Той реализира един от най-добрите голове на 11-ия кръг."
Стяуа подготвя интересен трансфер през зимата Досега Пашов се представя отлично за своя Академика Клинчени, като още веднъж попадна в идеалния отбор, но за 9-ия кръг. Тогава той асистира на друг българин в състава - Цветелин Чунчуков, който хладнокръвно откри резултата в 15-ата минута на двубоя. В момента Академика Клинчени се намира на 5-а позиция в класирането с актив от 19 точки и в серия от 4 поредни победи.