Футболистите на Светкавица (Търговище) загубиха у дома дерби срещата с Черноморец (Балчик) в битка за челото на Трета лига – Североизточна аматьорскагрупа. Двубоят бе от последният ХV-ти кръг и се игра без публика, съгласнопрепоръките дадени от Министерството на здравеопазването.

Търговищенци започнаха много силно мача с много движение и желание за непременна победа в дербито. По-добрата им игра беше възнаградена още в 28-та мин. с гола на Никола Василев - за битопката в мрежата на Христо Ковачев за 1:0. Това вдигна самочувствието на „мълниеносците“ и в 44-та мин. Любомир Михалев удвои преднината на Светкавица (Търговище).

В началото на втората част Черноморец бързо севърна в мача. В 47-та мин. Ивайло Русев шутира силно, топката рекушира в защитникна домакините и след неумела намеса на младия вратар на търговищенци Светослав Димитров топката навести мрежата – 2:1. Последваха нови атаки към вратата надомакините и успехите на гостите не закъсняха. В 65-та мин. Валентин Веселинов отрамките на наказателното поле заби топката в мрежата на домакините за 2:2. В оставащите до края на мача време гостите взеха инициативата и в 86-та мин. се добраха и до победното попадение реализирано от Ивайло Русев. Въпреки загубата Светкавица (Търговище) запази лидерската си позиция преди неделните срещи накръга, Черноморец (Балчик) остава трети в класирането – плътно до вадачите,въпреки победата си в Търговище.