Италианският премиер Джузепе Конте е издал нов указ за борба с нарастващите случаи на COVID-19 в страната, твърди PassioneInter.com. Така мачовете в Серия „А“ отново ще се играят при затворени врати.

Новият указ изрично забранява на феновете да влизат в спортни съоръжения, като той влиза в сила утре. Спортните събития и състезания, които не са „от национален интерес“, ще бъдат преустановени, тъй като случаите на коронавирус продължават да се нарастват.

Досега на феновете бавно се разрешаваше да се връщат на стадионите, като максимумът беше около 1000 души, но съоръженията отново ще останат празни.

Новата забрана обхваща всички аматьорски спортни прояви и тренировъчните занимания във фитнес залите. Заповедта ще затвори и кинозалите и театрите.

„За момента не планираме да спираме професионалния футбол, но Серия „А“ трябва да внимава. Има създаден собствен протокол за провеждането на мачове в условията на коронавируса, но често се случват нарушения, които не се наказват“, заяви спортният министър Винченцо Спадафора пред телевизия „РАИ“.