Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се оплака от сгъстената програма и посочи защо в последно време се получават някои неочаквани резултати във футбола. Според него отборите, които участват в евротурнирите са в неизгодна позиция, тъй като футболистите нямат време за възстановяване. Както е известно, заради пандемията от коронавирус началото на сезона бе изместено за септември, а срещите от груповата фаза на Шампионската лига и Лига Европа започнаха тази седмица.

"Със сигурност, това първенство е много трудно. Играчите, които имат 7-8 дни между мачовете, имат повече време за подготовка. От друга страна ние се борим за трофеи и това са обстоятелствата. Всички отбори, които играят в Европа, имат същия проблем. В момента не знам на кой ще мога да разчитам в деня преди мач", сподели испанецът, който не каза дали Кевин Де Бройне, Нейтън Аке и Аймерик Лапорт ще могат да играят утре срещу Уест Хям във Висшата лига. 

"Изглежда, че се получават неочаквани резултати, но ситуацията е така по целия свят. Нормалността ще се завърне този сезон", добави Пеп Гуардиола.

КЛАСИРАНЕТО ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА НА АНГЛИЯ