Волейболен клуб Люлин (София) продължава да следва стратегията си за развиването на млади състезатели и даването на път на собствените си юноши да играят в мъжкия отбор. За предстоящия сезон 2020/21 във втората дивизия от волейболното първенство - Висшата лига за мъже, ВЛюлин картотекира 11 юноши на клуба и четирима опитни състезатели, начело с капитана на отбора Велислав Йонев.

Въпреки повечето млади състезатели в отбора, столичния клуб си поставя високи цели за предстоящият сезон, а именно - класиране за плейофната фаза на първенството и спечелване на медал. Наскоро към люлинци се присъедини и младият Теодор Каменов от Монтана, който според мнозина специалисти притежава изключителен талант.

За разлика от изминалия шампионат, когато приемаше съперниците в зала "Сиконко", сега тимът на Люлин ще играе домакинските си срещи в зала "Христо Ботев".

След устойчивото си развитие в последните години, за предстоящия сезон ВК Люлин ще има отбори във всички възрасти на мъжко направление, от детски волейбол (10-годишни) до мъже.

"Очаква ни една странна и непредсказуема спортно-състезателна година с оглед на ситуацията с коронавируса. Неприятно е за всички положението и се надявам да не се прекъснат спортните събития, пък дори и да са без публика. Ние ще играем домакинските си срещи от Висшата лига през този сезон в зала „Христо Ботев“ при стриктно спазване на всички предписания. Мъжкият отбор се доближа до това което ми се иска да бъде,  а именно, колкото се може повече състезатели да са кадри от школата. С правилна работа добрите резултати ще дойдат. Пожелавам успех на всички хора от голямото ни волейболно семейство и в тази трудна ситуация е много важно да проявяваме повече толерантност и разбиране един към друг. Благодаря на всички наши социално отговорни партньори и спонсори, които въпреки трудната икономическа ситуация са зад над нас и ни подпрепят", коментира за BGvolleyball.com президентът на клуба Деян Нинов.

Първенството във Висшата лига стартира следващата седмица. Тимът на Люлин е в Западната група, като започва с домакинство на Софийския университет. Срещата е на 31 октомври (събота) от 18,00 часа в зала "Христо Ботев".