Волейболистите на Ботев (Луковит) приемат Марек Юнион Ивкони (Дупница) в Правец, вместо в своята зала "Христо Ботев". Срещщата е утре (24 октомври) от 17,00 часа в Спортен комплекс Правец. Двата тима, които завършиха съответно на трето и второ място в Група 4 от квалификационните турнири, играят допълнителен плейоф помежду си за попълване на местата в първа и втора осмица на Суперлигата.
Марек даде само гейм на Ботев (Луковит) преди плейофа (снимки)
"Поради важността на двубоя с Марек, заедно с федерацията постигнахме съгласие да приемем отбора на Дупница в спортната зала в Правец. Знаем, че има недостатъци в нашата зала и се съобразихме с това тяхно искане. В най-скоро време ще има стъпки, с които ще променим това нещо, а именно въпросът със залата. Надявам се, че ако бъдем във втора осмица на Суперлигата, ще бъде постигнато съгласие да ползваме нашата зала, защото това би било голямо ощетяване за нас и за волейбола като цяло. Школата ни се развива прекрасно и децата са запалени изключително много по нашия спорт. Очакват винаги с нетърпение да гледат мъжкия отбор и това би помогнало да привлечем повече подрастващи, които да тренират волейбол", коментира за BGvolleyball.com президентът на ВК Ботев Теодор Чипилов.
В първия мач между двата тима от Група 4, който с игра в Монтана, волейболистите на Марек надиграха Ботев с 3:1 гейма. Резултатът от груповата фаза се зачита, като в плейофа се играе до 2 победи. Така при успех на дупничани утре, то те ще запишат втора победа и ще продължат в първата осмица на Суперлигата, а Ботев ще остане във втората. При евентуален успех за Ботев, ще се играе трети решителен мач в Дупница.