Виктор Онудиуе от този сезон е част от тима на Deutsch Wagram Alligators, който се състезава във втората лига на Австрия. Онудиуе, който е роден през 1999 година, е едно от първите и най-емблематични деца в школата на БК БУБА Баскетбол, съобщават от клуба.

Отборът работи в партньорство с елитния Vienna DC Timberwolves и в него трупат опит млади и перспективни баскетболисти. Българинът, който е висок 201 см, работи усилено за своята физическа и баскетболна форма с бившия баскетболист на Байерн Мюнхен - Марвин Огунсипе, като целта на двамата е от следващия сезон да намери своето място в DC Timberwolves.

Вижте тази публикация в Instagram.

Помните ли това момче? Виктор Онудиуе (роден 1999 година) - едно от първите и най-емблематични деца в школата на БК Буба Баскетбол. От този сезон Виктор е част от Deutsch Wagram Alligators, които се състезават в втората лига на Австрия. Клубът работи в партньорство с елитния Vienna DC Timberwolves и в него трупат опит млади и перспективни баскетболисти. Виктор, който е висок 201см работи усилено за своята физическа и баскетболна форма с бившия баскетболист на Байерн Мюнхен - Марвин Огунсипе, като целта на двамата е от следващия сезон да намери своето място в DC Timberwolves. Всички в семейството на БК Буба Баскетбол се радваме за теб, Вико! Пожелаваме ти бързо да намериш формата си и да продължиш с баскетболното си развитие! GO BUBA

Публикация, споделена от Buba Basketball Club (@bubabasketball) на Окт 22, 2020 в 12:02 PDT

Още двама баскетболисти от школата на БК Буба Баскетбол ще се състезават извън пределите на България през следващата спортно-състезателна година. Родените през 2004 година Никола Кольов и Иван Мутафчиев вече са част от VIRTUS BASKETBALL ACADEMY. Двамата от месец водят подготовка със селекциите U18 и U20, както и с мъжкия отбор на академията и очакват своя официален дебют.