Футболистите на Ботев (Нови пазар) откраднаха точка от досегашният лидер на групата Спартак (Варна) в мач от 10-ия кръг на Трета лига – Североизток. Двубоят се игра на градския стадион в Нови пазар и беше наблюдаван от близо 1000 зрители, една-пета от които фенове на гостите. Домакините, въпреки някои кадрови проблеми, започнаха срещата доста мобилизирано. В нападение те разчитаха на Митко Митков, Христо Александров и Димитър Димитров, а в защита капитанът Йордан Миленов беше сигурен стълб пред вратаря Добромир Дочков. Гостите от Варна след първоначалния щурм на домакините превзеха полето на Ботев (Нови пазар), но многото им атаки бяха все безрезултатни. Ще се запомнят пропуските на Анте Бачков, Янаки Смирнов, Янчо Андреев, Венцислав Гурков, Юнуз Мустафа и Георги Георгиев.

В началото на втората част Венцислав Гурков от пряк свободен удар натресе гредата на домакините. Нападателите на Спартак (Варна) като че ли се надпреварваха кой повече ще сгреши в наказателното поле на Ботев (Нови пазар). Направените смени също не дадоха резултат. Последваха още няколко пропуска на Янчо Андреев, Анте Бачков, Янаки Смирнов и влезелите в игра от пейката Симеон Симеонов и Тугай Неждет.

В края на мача гостите от Варна трябва много повече да съжаляват за изпуснатите 3 точки, тъй като през двете полувремена създадоха много ситуации за гол, но не успяха да ги реализират.

/САЛИМ САЛИХ/