Привържениците на Пирин (Благоевград) излязоха с официално съобщение в социалните мрежи, с което изразяват пълната си подкрепа към президента на клуба Ива Уорън (на снимката).

Ето какво гласи цялото изявление:

„На вниманието на благоевградската футболна общественост.

Ние организираните привърженици на Пирин, изразяваме подкрепата си към президента – Ива Уорън. Обезпокоени сме от скандалите от последните дни около клуба, но на любимия Пирин предстоят два тежки мача с Миньор Пк и Берое. Благодарение на г-жа Уорън, а не на милеещите за постове, хонорарчета и заплатки паразити любимият отбор в момента съществува. За нас Пирин е светиня и ще защитаваме всеки обичащ зелената идея. Въпреки незадоволителните резултати на първия отбор, ние вярваме на момчетата, защото повечето от тях са продукт на ДЮШ на Пирин и носят пиринският дух в сърцата си.

Призоваваме всички истински фенове за гореща подкрепа в предстоящите мачове!
Само Пирин!“

На другия полюс бе декларацията на ветераните на клуба: 

47 от ветераните на ФК Пирин се подписаха в отворено писмо, в което изразяват остро несъгласие със случващото се в ДЮШ. Легендите на отбора не са съгласни с избирането на Радостин Александров за ръководител на школата, както и с начина му на работа. Изхвърлянето на деца от детско-юношеската школа, според бившите футболисти, е грубо нарушене на традициите на Пирин. Те са в недоумение и от безразличието, с което ръководството наблюдава този процес и не взима адекватно отношение. Публикуваме цялото писмо на ветераните на Пирин: