Днес в 21:00 часа националният отбор на България до 21 години ще гостува на Сърбия в сблъсък от група 5 на квалификациите за Евро 2021. Младите "Лъвчета" нямат право на повече грешки, ако искат да запазят поне теоритични шансове за класиране. След загубата от Русия в миналия кръг те на практика се простиха с надеждите да завършат на първата позиция, но все още имат шанс да се доберат до второто място, което евентуално може да ги прати на бараж.

Преди тази среща България се намира на 4-ото място във временното класиране с 8 точки, като изостава на 9 зад лидера Русия и на 5 зад втория Полша. Сърбите са със същия актив като нашия тим, но с по-добра голова разлика държат третата позиция.

Западните ни съседи ще имат предимствата да са домакини днес. Нашият отбор имаше тежко 6-часово пътуване с автобус до градчето Горни Милановац, където ще се състои двубоят.

В първия мач със сърбите "Лъвчетата" загубиха с 0:1 у дома. Затова днес ще трябва да си отмъстят за това поражение и да намерят начин да си тръгнат с трите точки.

Единственият проблем пред селекционера Александър Димитров е контузията на Петко Христов, който е под въпрос за мача. Надеждите са, че той все пак ще може да играе. За всеки случай обаче в състава бе повикан и Лъчезар Котев от Арда.

Квалификации за Евро 2021 до 21 години:

СЪРБИЯ - БЪЛГАРИЯ

Вероятни състави:

СЪРБИЯ: Илич, Машкович, Нишич, Чумич, Аджич, Бирманчевич, Маркович, Каменович, Шехович, Ступаревич, Николич

БЪЛГАРИЯ: Наумов, Томбак, А. Христов, П. Христов, Лясков, Антов, Найденов, Юруков, Йорданов, Иванов, Кръстев

Стадион: "Металац", Горни Милановац
Начало: 21:00 часа
Съдия: Ескес Еспен (Норвегия)