Халфът на Берое Иван Минчев заслужено беше избран за най-добър играч в мача срещу Ботев (Враца), спечелен от заралии с гръмкото 6:0. Той отбеляза красиво попадение с шут извън наказателното поле, а след двубоя заяви, че отборът тепърва ще навлиза в още по-добра форма.

"Имахме нужда от една такава изразителна победа, за да си повярваме. Резултатът дойде от това, че играхме с голямо желание и постоянно пресирахме съперника. Треньорът има различни изисквания за всеки мач. Днес настояваше за неспирна преса, която да кара противника да греши. Хвърлихме много сили в средата на терена, там спечелихме мача", каза Минчев.

"Това, че в 2-3 мача съм останал сред резервите, не е проблем. Моята работа е когато съм на терена, да помагам на отбора и да изпълнявам указанията на треньора. Сега настроението е приповдигнато. Дано да продължим по същия начин. Мисля, че след паузата за националните отбори ще играем още по-силно", оптимист е халфът.

"Голът ми се получи красив. Когато дойде такава топка, трябва да стреляш. Със сигурност не е само късмет", обясни Иван Минчев.