Вандали за пореден път се подиграха с терена на стадион "Раковски". Това се случва за втори път в последните шест месеца. Освен основния терен е пострадало и помощното игрище.

Директорът на школата Левски-Раковски Станислав Ангелов заяви пред колегите от bTV, че според него вандалските актове целят да бъдат изгонени децата от там, тъй като стадионът се намира на много апетитно място в столицата.

"Недопустимо е това, което се случва. Не знам към кого да се обърна за помощ. Това е акт срещу децата. Още първият път, когато съсипаха терена, пуснахме жалба, информирахме полицията. Те дори се самосезираха, започна разследване", започна бившият полузащитник. 

"В никакъв случай това не е на лично ниво. Просто обектът е интересен. Стадионът се намира на много добро място. Явно има сериозни интереси. Щом се случва подобно нещо на обект на МВР - тези хора се чувстват безнаказани. Ние сме под наем. Това, което се случва не подхожда на европейска държава. Не може няколко месеца поред да се занимаваме с терена".

"Как да мотивирам децата? Тук се цели обезкървяването на школата и уронването на престижа ѝ. Ако е лично срещу мен ще атакуват колата ми. Тук се цели терена. Явно искат децата да се махнат. В школата имаме над 300 деца. До преди няколко дни теренът бе прекрасен", каза Пелето.

Гонг