В мач от Първа лига Славия победи като гост Левски с 1:2. Победният гол падна 5 минути ореди края на мача и бе дело на юношата Филип Кръстев, който от следващата година ще играе в белгийския Ломел. Кръстев проби през центъра и реализира в долния ляв ъгъл.

В състава на "сините" през второто полувреме в игра влезе Мартин Петков.

Филип Кръстев бе избран за играч на мача: "Беше тежко. Първото полувреме нямаше динамика в играта ни. През втората част заиграхме добре, след като си казахме нещата в съблекалнята, смените промениха играта ни. Всеки, който играе, се раздава на 100 %", коментира Кръстев пред Диема спорт. "Трябва да съм по-концентриран в такива ситуации. Трансферът ми влияе доста добре, играя с по-висока амбиция, надявам се в Европа да играя голям футбол, не ме е страх от конкуренцията, ако покажа качества ще бъда оценен", добави той.

Президентът на Славия Венци Стефанов беше изключително доволен от победата. Пред Gong.bg той заяви: "Първото полувреме Славия не бе на добро ниво, докато Левски игра по-добре, но през втората част Славия изцяло доминираше над Левски и показа как трябва да се играе футбол. Направихме го с млади български момчета. Видяхте какъв гол вкара Филип Кръстев. Това може да го направи само един футболист от висок ранг. Филип можеше да вкара още едно попадение, но се смили над Левски. Скоро той ще вкарва подобни голове в Белгия, а после в Манчестър Сити”, каза Стефанов.