От днес Миньор (Перник) има нов шеф на школата и това е бившият футболист на тима Анжело Кючуков, който поема длъжността с голяма амбиция.

Той бе официално представен от главния мениджър на отбора Славчо Павлов, както и от председателя на УС на тима Мартин Жлябинков.

Другата новост е, че в школата на перничани ще има и кондиционен треньор, който ще се грижи за добрата физическа подготовка на всички възрастови гарнитури.

Целта пред школата е на първо време да се запалят колкото се може повече деца да тренират, както и отборът да вкара възрастови групи в елитната в която Миньор няма отбор.

Потърсихме г-н Кючуков за коментар по случай новата му длъжност и той призна, че в целия екип има единомислие и в крайна сметка се захваща с новото си амплоа, с голямо желание и амбиция.

"Захващам се с тази работа, с наистина голямо желание и амбиция. В нашия екип има единомислие и ще работим лесно. Между мен, между главния мениджър Слави Павлов, между управителния съвет и всички други хора, да не ги изброявам, за да не пропусна някой", обяви той пред Football24.bg.

"Мисля, че е време отборът да помисли да вкара юношески гарнитури в елитната, тъй като не може град като Перник да няма отбор в елита на юношеските формации. За целта ще поработим здраво и ще се опитаме да вдигнем качеството".

"Искаме също така постепенно да изградим млади момчета, които да интегрираме в първия отбор. Да създаваме футболисти, които да вървят нагоре. Дай Боже и националните селекционери на отделните възрастови групи да ги забележат".

"Школата е най-важното в един клуб, както се казва. Това е основата, а къщата се гради не от покрива, а от основата. Имаме големи амбиции да подобрим нещата в школата и се надявам те да се случат. Перник е като мой втори дом, тук съм прекарал двете най-хубави години в моята кариера".

"Нищо не ми е чуждо нито в клуба, нито в града". 

Football24.bg