Футболна база “Георги Бенковски” вече разполага с още едно игрище с изкуствена настилка, което днес бе официално открито от кмета на Община Пазарджик г-н Тодор Попов.

Специални гости на церемонията бяха вицепрезидентът на БФС - Емил Костадинов и изпълнителният директор на централата Борислав Попов, с чиято помощ игрището бе финансирано от FIFA. Теренът разполага с осветление и ще бъде на разположение за децата на Академия Хебър , които ще провеждат своите тренировки и мачове там, и които получиха 10 нови футболни топки като подарък от БФС.

Както вече писахме новото спортно съоръжение е на стойност 300 000 лв. без ДДС. Изградено е с последно поколение материали, има 8-годишна гаранция на тревното покритие, размерите му са 60/40 и покрива критериите за провеждане на официални срещи за "Футбол - 7"

След като приветства домакините изпълнителният директор на БФС Борислав Попов връчи почетен плакет на кмета на Пазарджик в знак на благодарност към местната власт за подкрепата за развитието на спорта. Борислав Попов пожела на на футболната общественост в Пазарджик „да продължи да се развива напред и тук да се роди една голяма футболна звезда, която да прослави България“.