Волейболистите на руския гранд Зенит (Казан) започнаха тренировки. Играчите на Владимир Алекно проведоха занимания на открито в Центъра за плажни спортове в Казан, като бяха оборудвани с нужните предпазни средства - маски и ръкавици и се постараха да спазват социалната дистанция. Преди това състезателите, треньорите и служителите на клуба преминаха през тестове за коронавирус в началото на седмицата.

"Ще тренираме четири пъти седмично, без излишно натоварване. Първите седмици ще работим само на открито - да възстановим нормалното дишане след толкова седмици, прекарани у дома и да се погрижим за сърдечно-съдовата система. Тогава ще бъде възможно да пристъпим към останалите занимания", обясни един от треньорите Сергей Алексеев.

По време на периода на изолация играчите тренираха у дома, но Владимир Алекно смята, че това не е достатъчно. "Благодарение на решението на Министерството на спорта на Татарстан и властите, ние получихме възможността да стартираме отново заниманията, за да влезем по-бързо във форма. Вие отлично разбирате, че подготовката за сезона след месец и половина ваканция е едно, а след четири е съвсем различно. Не ми се е случвало досега и се страхувах от това. Радваме се, че отново тренираме. До края на юни ще имаме занимания, след това играчите ще имат ваканция, а на 20 юли ще се съберем отново и ще започнем подготовката за сезона", заяви Алекно.

На разположение са всички играчи на Зенит, с изключение на чужденците в тима - френската звезда Ървин Нгапет и полският национал Бартош Беднож, които се очаква да бъдат в Казан в края на юли.