Финансовият благодетел на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски се противопостави на решенията на Експертната група към БФС от днес. Футболната централа реши тренировките да стартират след премахването на извънредното положение.
Тестват всички родни играчи за Covid-19, БФС поема разходите Крушарски продължава да настоява първенството да бъде прекратено и временното класиране да бъде обявено за крайно, какъвто прецедент вече има в Белгия. Както сам той признава - искам така, защото ме урежда: Локомотив дотук е втори и ще придобие право на участие в Лига Европа. И допълва, че УЕФА не може да ни нарежда какво да правим. Крушарски приема и вариант с доиграване на шампионата, но без повече да се чака. Той е категоричен, че всяко окончателно решение оттук нататък е закъсняло, включително от страна на УЕФА.

@@@

Той допълва, че на футболистите вече е трябвало да се разреши да тренират, спазвайки дистанцията и мерките, указани в новия закон. "Те са с лабилна психика и ако не тренират, накрая ще ги пращаме на 4-ти километър", обясни босът пред БНР.