Спортният директор на Септември Сф Кристиян Добрев заяви, че доста клубове ще последват техния пример и ще заложат на школите си след края на пандемията.

 

"Академията ни е единственият светъл лъч, тъй като в бъдеще може да бъдат привлечени деца в представителния отбор. Това винаги е била целта ни - да даваме шанс на младите футболисти да могат да се реализират в мъжкия футбол. Приоритет са децата от школата, те са най-важният елемент в тази селекция. От тук насетне няма да бъдем само ние и още 2-3 отбора, но и доста други клубове ще погледнат към школата си и работата в нея", каза шефът при столичани пред viasport.bg.

 

"Ще бъде трудно. След като нямаш приходи, нормално е да ограничиш разходите. Тук е времето и моментът да благодаря на всеки един от треньорите и служителите в клуба, че се съгласиха да им бъдат намалени месечните възнаграждения. Като гледам и слушам какви мерки взима щабът, който е отговорен за извънредното положение, първенството няма да завърши нито в Първа, нито във Втора лига. футболният съюз и Професионалната лига трябва да вземат решение, което е ясно, че няма да бъде прието от всички, но трябва да се вземе. Не може професионалните клубове да стоим така в неведение. Има футболисти с трудови договори, на някои от тях договорите изтичат в началото на юни. Ние като клуб трябва да знаем ще имаме ли мачове или не, ще продължават ли тези договори или не", добави Добрев.