Лидерът в класирането на Висшата лига Ливърпул ще претърпи сериозни финансови загуби, ако сезонът в Англия бъде прекратен. Според „Дейли Мирър“ мърсисайдци ще бъдат лишени от приход в размер на 62 милиона евро от телевизионни права.

Британското издание твърди, че при изиграването на целия шампион „червените“ трябва да получат общо 20 милиона евро. При прекратяване на първенството, на „Анфилд“ ще вземат 140 милиона.

Незавършването на сезона във Висшата лига няма да удари само финансово по Ливърпул. „Червените“ са убедително на първо място в класирането и се бяха устремили към първата си шампионска титла от 30 години. Това чакане може да се удължи, ако първенството в Англия бъде анулирано.

От друга страна мърсисайдци са критикувани от бившите играчи на клуба Джейми Карагър, Стан Колимор и Дитмар Хаман за начина, по който клубът се опитва да минимизира финансовите си загуби заради пандемията от коронавирус.

Ливърпул прати в отпуск част от служителите си, като за този период ще плаща само 20% от заплатите им. Останалите 80% ще бъдат поети от държавата. В същото време футболистите на отбора няма да намалят собствените си възнаграждения, каквато практика беше въведена в редица европейски грандове.