Футболният национал на Сърбия Александър Прийович беше осъден на три месеца домашен арест за нарушаване на вечерния час, наложен в страната заради пандемията от коронавирус. 

29-годишният нападател, който играе за Ал Итихад (Саудитска Арабия), е признат за виновен, след като бе арестуван от полицията заедно с още 19 човека в лоби бара на хотел в Белград. Всички те нарушили наложения в страната вечерен час. 

Прийович и другите задържани консумирали алкохолни напитки след 17 часа. Вечерният час в Сърбия е от 17 часа до 5 сутринта през седмицата, а през уикенда е още по-сериозно - от 13 часа до 5 ч. сутринта.

Хотелът също носи отговорност, защото мерките включват забрана за сервиране на храна и напитки, освен ако не е доставка по домовете. 

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Прийович и другите нарушители на вечерния час бързо бяха осъдени. Съдът, проведен под формата на видеоконференция, обяви нападателя на Ал Итихад за виновен, а той се призна за такъв и прие наказанието - три месеца домашен арест.

29-годишният Прийович е вторият сръбски футболист, нарушил правилата, след като преди това Лука Йович от Реал (Мадрид) не спази наложената карантина и присъства на купона за рождения ден на приятелката си в Белград.

Сърбия напълно е затворила границите си и има въведен комендантски час. Парламентарните избори бяха отменени, междуградските автобусни и железопътни услуги бяха спрени. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!