Президентът на клуб от Висша лига обяви, че отборът е изправен пред фалит, ако сезон 2019/20 не бъде подновен до август. Съобщението беше направено от боса на Бърнли Майк Гарлик. Воденият от Шон Дайч отбор в момента заема 10-о място в английския футболен елит.

„Ако не подновим сезон 2019/20 до август и няма яснота за старта на 2020/21, нашият клуб ще остане без пари. Това е факт! Не мога да коментирам останалите отбори от Висшата лига и тяхното финансово състояние. Мога да бъда категоричен само за положението в нашия клуб. Затова Бърнли има нуждата да знае точната дата за рестартиране на шампионата. Вече изразихме позиция, че искаме първенството да се доиграе. Мисля, че и другите споделят тази позиция. Колкото по-бързо завършим сезона, толкова по-добре за цялата Висша лига. Доиграването на първенството е единственият правилен ход за всички“, коментира Гарлик пред „Скай Спортс“.

Както е известно, шампионатът във Висшата лига беше прекратен заради пандемията от коронавируса преди старта на 30 кръг, който трябваше да започне на 14 март. В момента сезонът е спрян до второ нареждане и няма никаква яснота относно датата за подновяването му.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!