На този етап има със сигурност трима футболисти на Левски, които отказват да подпишат анекс към договорите си, за да си намалят заплатата. Това са Дени Алар, Нуно Рейш и Франко Мазурек, научи Sportal.bg. Както е известно, изпълнителният директор Павел Колев, говори с всички играчи на "сините", за да ги убеди да си намалят възнагражденията за периода, в който не се тренира и играе заради вируса Covid -19, буквално блокирал спорта в целия свят.
От Левски: Заплатите на футболистите ще бъдат намалени с 50%
Колев, спортният директор Ивайло Петков и треньорът Петър Хубчев, също участваха в разговорите с играчите. Причината на тримата чужденци е повече от ясна. На този етап няма официално становище от ФИФА или УЕФА, което да може да принуди даден състезател да направи такъв компромис. Освен това "сините" са платили едва 50% от месечните възнаграждения на играчите за тази календарна година, а заради пандемията, първенството и тренировъчния процес на футболистите бяха спрени на 13 март.

@@@


Финансовите проблеми на "сините" дойдоха след отнемането на лиценза на генералния спонсор "Национална лотария" през януари. От този период до средата на март над 1,2 милиона лева влязоха в касата на Левски от продажба на абонаментни карти, билети, артикули и дарения, след като "сините" фенове се активизираха, за да се опитат да помогнат на клуба.

@@@


Футболистите били склони да се съгласят на предложението на Колев, ако евентуално бъдае платен остатъка за месец януари и заплатата за февруари. На този етап обаче това няма как да се случи, тъй като 26-кратните шампиони нямат никакъв приход, а събраните пари от дарения са единствено за плащането на месечната вноска към НАП от 143 000 лева.
Левски плати вноската към НАП за март
Директорът на "сините" обяви в интервю, че с още трима играчи не се е разбрал за този анекс, докато българите, начело с Живко Миланов, Николай Михайлов, Станислав Костов, Иван Горанов, Мартин Райнов и компания, веднага влезли в положението на любимия им клуб. Фактът че симпатизират на Левски от деца, като една от мечтите им е била да носят екипа на славния тим, най-вероятно е в основата на тяхното решение.
Звездите на Левски се отказват от огромна сума в полза на клуба
Интересното е, че Милан Миятович е бил убеждаван от своя агент да не подписва този анекс. Стражът първо отказал, но след това взел решение, че няма как да се дели от колектива.
Черногорският национал обаче не останал очарован, че след като подписал и разбрал, че трима от съотборниците му отказали да парафират анексите.
Павел Колев се чуди: Трябва ли играчите да взимат заплати, като няма мачове?
Павел Колев, който има за цел да спаси клуба, вече няколко пъти агитира клубовете да влязат в диалог и да вземат единодушно решение за намаляването на заплащането на играчите в период на пандемия, когато на практика не практикуват своята професия.
Жейнов: Инициативата за заплатите трябва да идва от играчите, може да се стигне до съд (видео) Един от водещите футболни агенти в България Николай Жейнов пък е категоричен, че подобно предложение трябва да идва от играчите, а не от ръководството на Левски, което рискува да бъдат заведени нови дела срещу клуба.