В света на огромната пандемия заради COVID-19 спортът тотално е затихнал. Това обаче не пречи на западните медии да пускат какви ли не спекулации. Най-новата и най-сензационна от тях е, че Кристиано Роналдо отива през лятото в ПСЖ. Нещо повече – той даже вече се е срещнал с представители на френския клуб и е дал принципното си съгласие.

Причината за трансфера е намаляването на заплатите в Ювентус с 33 % до края на сезона. Някои от играчите като Буфон, Киелини и Бонучи доброволно се съгласиха на още по-голямо понижение - 75 процента.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Но не всички в Торино са готови да загубят пари и Роналдо е един от тях. Заради орязването на заплатите португалецът ще получи с пет милиона евро по-малко до края на сезона, а това е огромна загуба за играч, който се стреми да стане първият милиардер сред футболистите.

Роналдо се присъедини към Ювентус през лятото на 2018 г. и подписа договор 4 г. със 31 млн. евро. След намаляването ще получава 20 милиона годишно, което изобщо не се е харесало на Кристиано.

 Първата му реакция била да разговаря с ръководството на Ювентус, за да покаже, че не приема едностранното решение, но позицията на клуба била твърда. След това португалецът дал да се разбере, че иска да напусне.

 В Париж са сигурни, че ще продадат Неймар на Барселона за 100 млн. евро и с парите ще могат да вземат Роналдо. Гаранцията на французите била, че ще му плащат същата заплата като в Ювентус.