Играчите на Нефтохимик не са освободени и отборът ще продължи участието си във Втора лига, когато първенството бъде възстановено, обявиха от клуба от Бургас. Понеже до момента остава неясно кога ще се случи това ръководството на клуба взе решение футболистите, които не са от Бургас, да напуснат квартирите си и да се приберат при семействата си, допълват "шейховете".

"До края на месец март те ще бъдат в отпуск, а през следващия месец, с оглед ситуацията в страната и решението на Българския футболен съюз за шампионата, ще се вземе решение как ще продължи да функционира отборът. Във връзка с обявеното извънредно положение в страната заради епидемията от COVID – 19, футболната централа преустанови Първа и Втора лига до 13 април 2020 г. Очаква се през следващия месец да стане ясно дали и как ще бъде актуализирана програмата", се казва още в клубното изявление.

Малко по-рано пред нашата медия силният човек в Нефтохимик Недялко Москов заяви: "По мое мнение първенството може да не започне, но ще мислим от април месец натам. В момента клубът не може да им плаща. През април всеки футболист ще прецени дали ще вземе неплатен отпуск, или да разтрогне договора си".