Центърът на Детройт Пистънс Крисчън Ууд е с положителен тест за коронавирус, съобщават медиите зад океана. Той е третият известен до момента играч от НБА с COVID-19 след Руди Гобер и Донован Мичъл от Юта Джаз. От Детройт потвърдиха, че имат играч с положителен тест, но не разкриха неговото име.

"Получихме изследванията днес (в събота) и те са положителни. Здравето на нашите играчи, на членовете на организацията ни, на абсолютно всички в лигата и на засегнатите от вируса е от най-голямо значение за нас. Ще продължим съвместната ни работа с медицинския екип и здравните власти. Самият баскетболист пък е в изолация и ще остане под пряко наблюдение в следващите дни", обявиха от Детройт.

Detroit Pistons‘ Christian Wood has tested positive for coronavirus, sources tell @TheAthleticNBA @Stadium. Wood had 30 and 11 rebounds against Rudy Gobert on Saturday night before a career-high 32 on Wednesday.

Sources say Wood has shown no symptoms and is doing well.

— Shams Charania (@ShamsCharania) March 15, 2020
The Athletic съобщава, че Ууд е изпитал симптомите на коронавирус в четвъртък и е бил тестван моментално. Неговият агент Адам Пенсак заяви за Detroit News, че "той е на 100 процента добре".