Вандалите, които съблякоха 14-годишно момче с фланелка на ЦСКА в столичен автобус на градския транспорт са на възраст между 15 и 17 години. Това стана ясно от информация на МВР, която е публикувана след среща на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и главния прокурор Иван Гешев със семейството на пострадалото момче.

"На срещата семейството беше запознато с предприетите от органите реда и прокуратурата действия за установяване на извършителите на престъпното деяние, осъществено около 20 часа на 21 февруари. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършителите са четирима непълнолетни, двама на 15, на 16, 17 години, които са действали като съучастници. Повдигнато им е обвинение по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1  НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието, прокурорът е постановил задържане на четиримата обвиняеми за срок до 72 часа. След изтичането му ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „задържане под стража“, уведомяват от МВР.