Пет отбора от Академията ще подновят в този уикенд участието си в първенствата.В събота започва пролетния полусезон в трите Елитни групи. На старта му Берое U19 гостува на новака в групата Царско село. Двубоят е от 13.30 часа в София, момчетата на Атанас Рибарски са на 5-о място в класирането преди подновяването на двубоите в Елитната група. "Зелено-белите" имат 27 точки, колкото Черно море и Славия, но изпреварват двата тима заради успеха си срещу варненци и равенството срещу Славия и спечелени общо 4 точки в директните двубои между трите тима през есента. Именно това е вторият критерии, по който се прави подреждането този сезон според Наредбата на БФС.
В първия пролетен кръг на Елитната група до Берое U17 приема Септември. Срещата е в събота от 14.00 часа на Изкуствения терен над стадион "Берое". Тимът, воден от Сидер Димитров е на 11-о място в класирането с 19 точки, Септември е лидер с 36 точки.
На старта при най-малките Берое U15 приема Септември. Мачът е в събота от 12.00 часа на Изкуствения терен. Момчетата на Слави Жеков са на 4-о място в подреждането с 30 точки. Септември е на шеста позиция с 3 точки по-малко.
В неделя се подновяват шампионатите и в двете Зонални групи. В Зоналната група при юношите младша възраст Берое U16 приема Черноморец, мачът е от 11.00 часа на Изкуствения терен. Тимът, воден от Атанас Димитров е на 3-о място в класирането с 30 точки.
В Зоналната група при децата Берое U14 излиза срещу Черноморец от 13.00 часа. Срещата е на Изкуствения терен, а момчетата на Боян Стоянов са на 8-о място в подреждането с 25 точки.