Берое U19 отстъпи с 2:3 на мъжкия тим на Левски (Карлово) в контролна среща от подготвителния период. Двубоят ср игра при тежки метеорологични условия на Изкуствения терен над стадион "Берое". В срещата преобладваха единоборствата като момчетата на Атанас Рибарски първи имаха възможност да открият резултата. Иван Георгиев остана сам срещу вратаря на тима от Карлово, ударът му обаче мина встрани. Гостите пък отбелязаха след фаул на дъгата на наказателното поле. Малко след началото на втората част Берое U19 изравни за 1:1 след попадение на Мартин Маринов. Второто попадение за "зелено-белите" бе дело на Ангел Генчев. Той се разписа след като играчите на третодивизионния тим поведоха с 3:1. Времето обаче не стигна на футболистите на Берое U19 да отбележат и трети гол.
Следващата контролна среща на тима е в събота, 08 февруари. Съперник е тимът на Мини Марица Изток.

Въпреки лошото време отборите от Академията на Берое и днес изиграха серия контролни срещи. Първи на терена тази сутрин излезе отбора на Берое 2007. На изкуствения терен над стадион "Берое" децата на Дидо Желязков се наложиха с 4:1 над Олимпия 2006. Следващата контролна среща на Берое 2007 е в събота, съперник е тимът на Левски.

Берое 2008 гостува днес на ЦСКА в София и отстъпи с 2:3. Двубоят бе първи за тима, воден от Павел Димов след турнира "Атрим Суперстарс Къп" в края на миналата седмица. Там малките "зелено-бели" таланти заеха второ място в крайното подреждане.