Пет момчета от Академията повика за началото на подготовката на представителния тим на Берое старши треньора му Димитър Димитров. Никола Маринов, Стоян Вергиев, Мартин Маринов, Стоян Иванов и Георги Маджаров попаднаха в групата на мъжкия състав. Никола Маринов, Стоян Вергиев и Мартин Маринов бяха част от тренировъчния процес на мъжкия отбор преди паузата като Никола Маринов взе участие в последните две срещи на Берое от първенството. Мартин Маринов пък попадна в групата за мачовете с Ботев (Пловдив) и Царско село.
Стоян Иванов се завръща в Берое след като през есента бе преотстъпен на Спартак (Варна). В тима на варненци халфът бе несменяем титуляр във всички срещи от Втора лига и в турнира за Купата на страната. Георги Маджаров пък бе в състава на Черноморец за есенния полусезон в Трета лига.
"Нашият поглед е обърнат изключително много към школата.Затова вземаме 5 човека на лагер с нас. На Никола Маринов в последните два мача му дадохме шансове и той се представи повече от достойно. Смятам, че ще даваме по-голям шанс на нашите футболисти от школата", заяви преди първото занимание днес наставникът на Берое Димитър Димитров.
Първият етап от подготовката на Берое ще се води в Стара Загора. "Зелено-белите" ще тренират на собствената си база до 16 януари когато заминават за Турция. Там тимът ще изиграе и серия от контролни срещи.