Спартак Пловдив изпраща една успешна 2019 година. През тази година спечелихме 12 поредни победи в първенството на Б Областна група – Запад и отбелязахме 48 гола срешу едва 3 получени. По безапелационен начин спечелихме и баража срещу Марица Градина за влизане в А Областна група, написа в обобщаващ материал официалният сайт на синьо-белите.

Ето какво още обявиха от Спартак, анализирайки представянето на отбора през 2019 година:

Продължаваме без загуба в изиграните 15 мача от началото на този сезон. Имаме 12 победи и 3 равенства с голова разлика 44 на 7.

Включихме се в турнира за Купата на България, където загубихме от Марица с 0:2. Спартак участва и в турнира за купата на АФЛ, където победихме Атлетик Куклен и загубихме от Гигант Съединение.

През тази година в мачовете на мъжкия тим участваха много от талантите на нашата академия, което е пътят, начертан от ръководството на клуба. Успоредно с това Спартак Пловдив спечели концесията за стадион „Тодор Диев“, а през следващата година ще започне и неговата тотална реконструкция.

Получихме и много удари, от различен характер. Това обаче ни прави по- силни и ни мотивира да вървим напред. Изпращаме успешна 2019 г. и казваме с висок глас – ще работим с всички сили за една още по-успешна 2020 г.!