Ботев Пловдив не успя да задържи комфортен аванс и завърши 3:3 със Септември в четвъртфинален сблъсък при набор 2002.  За важния мач "призован" от мъжкия отбор е Слави Шопов, който сложи и капитанската лентата за тима на домакините.

Канарчетата поведоха в резултата още в 6-тата минута, когато Стоименов с много хубав удар препарира Вуцов. Казаков увеличи преднината на жълто-черните в 31-вата минута след прекрасно воле дошло след центриране на Работов, който се бе включил по десния фланг. 5 минути по-късно Септември изравни с голяма доза късмет! Русев извърши нарушение, а от пряксвободен удар Тасков вкара, но топката рикошира в стената и заблуди стража на домакините.

През второто полувреме Трифонов с глава покачи на 3:1, но вместо това да затвърди успеха на домакините, те се разколебаха в защита. Смените, които бяха направени в състава на Ботев Пд не донесоха нужната сигурност в средата на терена, а по-скоро точно обратното. Смяната на Русев, който имаше жълт картон, тотално пък сдаде центъра на терена на гостите. Появилите се в игра Итов, Бонев и Цончев не успяха да донесат сигурност в халфовата линия, а липста на напусналите терена Русев, Попов и Трифонов определено се усети в негативен план за домакините.

В 85' след центриране от пряксвободен удар Костов намали на 3:2, а в 90-тата минута след ужасяваща грешка на вратаря на Ботев Виденов донесе изравняването.

Така преди реванша в София следващата сряда Септември на Гешев е с крачка напред пред тима воден от Димитър Пашев.

Ботев Пд състав: Баданов, Чернев, Работов, Богданов, Русев, Попов, Казаков, Господинов, Трифонов, Стоименов, Шопов
Септември Сф състав: Вуцов, Цветанов, Костов, Делков, Филипов, Бакалов, Доканин, Диденов, Тодоров, Александров, Тасков