Ботев Пловдив очаква своя юноша Димитър Тонев да се завърне от лагера на националния отбор на България до 19 години, за да му отправи официално предложение за първи професионален договор. Младата надежда на канарчетата не веднъж е споменавал, че това една от големите му мечти и ето, че тя е на път да се сбъдне. Атакуващият полузащитник за момента оправдава доверието, което новият наставник на Ботев Пд Ферарио Спасов му гласува и това е убедило шефовете на канарчетата, че трябва да подпишат с младока.

Бъдещето на Тонев можеше да е съвсем различно след като само преди няколко месеца Адалберт Зафиров искаше да го прати под наем във Спартак Варна. Тогава младокът обаче категорично отказа, а причината бе, че искаше да в полезрението на тогавашния наставник на жълто-черните Желко Петрович. Петрович обаче така и не даде шанс на младока, който играеше за тима до 19 години. След смяната на Петрович със Феррарио Спасов дойде обаче и момента на Тонев, който дебютира за мъжете като титуляр срещу Лудогорец. Митко бе на косъм да вкара и гол в този мач, но само късметът го лиши от това щастие.

Мениджър на футболиста е Николай Жейнов, като се очаква той също да се намеси в преговорите за първия професионален договор на играча, чието начало ще бъде поставено утре.