И италианският гранд Интер се включи в битката за привличането на таланта от школата на Ботев Пловдив Никола Илиев. Както единствено ние ви информирахме преди около месец на базата в Коматево пристигна лично един от главните скаути на Ман Юнайтед, който гледа на живо изявите на Коко (ВИЖТЕ ТУК).

Онзи ден на базата на канарчетата е присъствал скаут на Интер, който също е гледал и е харесал таланта, разкри мениджърът на играча Калоян Иванов. Той разкри, че Интер ще се включи в битката с Ман Ю за привличането на младия атакуващ полузащитник. В самият мач Илиев вкара 2 от попаденията за успеха над Етър с 3:0. Срещата бе от Елитната до 17 години. Очаква се през зимния трансферен прозорец да има развитие около играча.

Ботев Пд също се мъчат всячески да убедят футболиста, че за него е по добре да подпише професионален договор с канарчетата веднага, след като навърши 16 години. Законодателството в България позволява това и така канарчетата успяха да се обвържат с други двама свои таланти - Слави Шопов и Крис Добрев. Втория в момента е под наем в Порто с опция за откупуване на правата му. Слави Шопов пък успешно е налаган в представителния тим на канарчетата. BgDerby.com научи още, че към Коко Илиев е имало интерес и от Бенфика, но заради предложенията от Интер и Ман Юнайтед това на португалския гранд е отклонено.