От началото на годината служителите на Областната дирекция на МВР в Разград са участвали в охраната на 21 футболни срещи от еfbet Лига и Европейските клубни турнири. Това съобщи днес зам.-директорът на дирекцията комисар Константин Костов.

Той обясни, че по време на мачовете през този период броят на установените нарушители по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия (ЗООРПСМ) е 11.

От привържениците на ПФК ЦСКА-София са констатирани 10 нарушители, като в хода на работата е доказано, че деянията на девет от тях не са административни нарушения и на същите им е потърсена наказателна отговорност. Спрямо футболните фенове са образувани две досъдебни производства, които към настоящия момент не са приключили, уточни комисар Костов.

Той посочи, че на един от привържениците на ПФК ЦСКА-София е съставен акт по Закона, като му е наложена глоба от 1000 лева и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от една година.

От привържениците на ПФК Левски е установено едно лице като нарушител по Закона. Съставен му е акт и му е наложена глоба в размер на 1000 лева, както и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от една година, каза още зам.-директорът на ОД на МВР в Разград.

Той подчерта, че броят на нарушителите на реда от страна на феновете на Левски може да се промени, тъй като данните са до последния мач с Лудогорец. По време на срещата, която се проведе в края на миналата седмица има много нарушения, като в момента текат оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на самоличността на лицата, които са ги извършили, допълни комисар Константин Костов.