Футболисти от Пиринския край се включиха в благотворителна инициатива. На 20-и октомври ще се проведе благотворителен турнир по футбол, под надслов „Всички заедно за бебе Ники“. Каузата е свързана с набиране на средства за лечение и рехабилитация на бебе Ники. Той е роден на 10-и ноември 2017 г, съобщава Blagoevgrad-news.

Седмица след раждането си, бебе Ники получава кръвоизлив в главичката, което довежда до сериозни усложнения и диагноза детска церебрална парализа. В България семейството на Ники не получава големи надежди от нашите медици, при което те се обръщат за помощ от турски лекари, които дават големи надежди за излекуването на малкия. Лечението изисква много търпение и средства, необходими на Ники и неговото семейство да се преборят с коварната болест.

„Нашите деца ни дават сили да продължим напред, да се борим и да побеждаваме, да водим битки в неравни боеве! Нашите деца са нашето бъдеще!“

С този призив се включиха редица футболисти от Пиринския край, които ще участват в благотворителния турнир. Футболисите, които са изявили желание и готовност за участие в благородната кауза са : Светослав Дяков, Станислав Костов, Борис Галчев и Красимир Костов. Благотворителният турнир ще се проведе на 20-и октомври на игрище за мини футбол на Изчислителния център.

„Да поиграем най-великата игра и да се обединим всички заедно за бебе Ники!“, призова организаторът на благотворителния турнир – Николай Цветков.

Дарителска сметка: ОББ BIC UBBS BGSF BG19UBBS80021079347240 Титуляр Николай Мартинов Малинов