Люпко Петрович даде пространно интервю за един от фенските сайтове на Цървена звезда. Броени дни след оттеглянето си от ЦСКА-София, Петрович не каза нищо за бившия си клуб.

Специалистът основно бе възмутен от пропагандата срещу отбора, с който постигна най-големите успехи в кариерата си.

Петрович коментира дербито на Сърбия с Партизан от 22 септември, в което "звездашите" допуснаха единствената си загуба от 10-те мача през сезона.

"Партизан цяла седмица не спря да нагнетява напрежението преди дербито и да коментира из медиите как Звезда получила несправедлива дузпа срещу Инджия в предния кръг. Така от съперника не спряха да упражняват натиск и на практика да притиснат съдията на дербито."

"Така реферът ощети драстично Цървена Звезда в мача. Той отмени чист гол на отбора и директно помогна на Партизан да стигне до победата. Кой знае какво щеше да се случи, ако не беше отменен голът на Звезда и резултатът беше станал 1:0? Да не се връщам и на случая от 2017 г., когато пак Партизан чрез такива методи се добра до шампионската си победа в дербито."

"Да не кажа, че и миналата година имаше отменен чист гол за Звезда в този мач. Никой не смее да повдигне този въпрос у медиите. На този съдия не бива да му се позволява повече да свири това дерби, а близките до Партизан говорят съвсем друго", оплаква се Петрович пред един от фенските сайтове на "делиите".