Днес е паметен ден в историята на двата отбора, след като футболисти и фенове се обединиха около една цел в благотворителен дерби-мач и успяха да съберат малко над 1500 лева, пише benkovski2006.alle.bg.

Кампанията "Да помогнем на Георги" набра популярност в Пазарджик и много други околни градове и села, а на днешния своеобразен празник на стадион Георги Бенковски своя принос направиха над 200 привърженици на футболните отбори от Црънча и Дебръщица.
 
Още в понеделник събраните средства ще бъдат преведени по сметката на Георги Арнаудов. Георги има тежката диагноза Сарком на Юинг и се нуждае от средства, за да я пребори. Момчето иска да учи и да се развива и да има нормален живот, като всичките си връстници. Мечтае да IT специалист и вярва, че това ще се случи.
 
 
Целият екип на Бенковски Црънча благодари сърдечно на своите привърженици, както и на ръководството, футболистите и феновете на Родопи Дебръщица! Всички, които отделиха средства днес, заслужават едно голямо браво, защото това се нарича да бъдеш човек!
 
trafficnews.bg