Хосеп Гуардиола призна, че е изненадан от начина, по който Динамо Загреб се е защитавал при гостуването си на Ман Сити. „Гражданите” спечелиха трудно с 2:0 домакинския си мач от Шампионската лига след голове на Стърлинг и Фодън.

"Отбраната на Динамо работеше много добре. Дори когато вкарахме първия гол, техният бранител беше с нашия футболист и буквално сантиметри се оказаха решаващи. Не очаквах да играят така дълбоко обаче", заяви Пеп на пресконференцията.

"Нямат нито един удар в нашата врата, като изключим 1-2 статични положения, до които стигнаха. Но в защита играха много добре. Спечелиха много единоборства и почти винаги предугаждаха нашите действия и ни неутрализираха. Ето затова Динамо Загреб заслужава уважение, ето затова се получи истинска битка", добави Гуардиола.

"Гарантирам, че в следващите няколко години отборът ще играе по-добре, отколкото тази вечер. Някой може да ви казва, че днес сме се представили на добро ниво, но аз не съм много съгласен.

Рахийм Стърлинг вкара гол и подаде за още един, но не съм доволен напълно. Доволен съм от включването на Фодън - един 19-годишен талант, който трябва да има все повече и повече минути. В бъдеще ще се превърне в много важен играч", каза още испанският мениджър на Сити. 
ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ