Урош Ковачевич беше обявен за най-полезен играч (MVP) на Европейското първенство по волейбол за мъже, след като Сърбия спечели титлата след страхотен обрат и победа над Словения с 3:1 гейма на финала в Париж тази вечер.

26-годишният посрещач имаше основна заслуга за триумфа на "плавите", след като заби 20 точки (4 блока, 1 ас, 48% ефективност в атака и 50% позитивно посрещане) за победата.

"Вече веднъж преживях това, но бях на скамейката. Много по-добре е, когато играеш и усещаш атмосферата на полето. Гордея се със съотборниците си, щаба и страната си... Това е невероятно изживяване за всички нас, защото никой не очакваше да спечелим, освен самите нас, и го направихме. Словения започна много добре пред множеството им фенове, но след това заиграхме точка след точка и победихме. Не искам да казвам, че беше лесно, но подобрявахме играта си с всеки следващ гейм. Сега имаме олимпийска квалификация през януари с Франция, Словения и други страхотни отбори, но ако направихме това сега, можем да го направим и тогава", заяви щастливият Ковачевич след спечелването на титлата.

Uroš Kovaevi - MVP Evropskog prvenstva u odbojci pic.twitter.com/BHSr2wLhSB

— RTS_Sport (@RTS_Sport) September 29, 2019