Oбщо 142 673 фенове са посетили мачовете от груповата фаза на Европейското първенство по волейбол за мъже, които се проведоха в четири държави - Франция, Словения, Белгия и Холандия. Мачът между Полша и Холандия, игран в известната зала "Ахой" в Ротердам, се радва на най-голям зрителски интерес до момента - 11 000 души са гледали на живо срещата.

Броят на хората, които се събират в "Дворана Център Стожице" в Любляна, се увеличава всеки ден, като 10 731 зрители са изгледали на живо мача между домакините и настоящите шампиони от Русия. 48 136 души - това е броят на зрителите на мачовете в Група С, рекорд за посещаемост в четирите страни.

Дербито на Група А между Франция и Италия в зала "Сюд дьо Франс Арена" в Монпелие пък събра 7144 души. В Група В, която се игра в Брюксел и Антверп, сблъсъкът между домакините от Белгия и Испания е бил наблюдаван от 4750 души.

Днес стартират 1/8-финалните срещи, а борбата за място на големия финал в Париж преминава към нов етап, в който вълнението нараства.