Балкан няма да играе в Шампионската лига този сезон. Тимът на Йовица Арсич отпадна в първия квалификационен кръг, след като не успя да предодолее загубата с 15 точки от първия мач срещу Сьодертеле Кингс. Ето какво наставникът на "зелените" след победата в Ботевград, която обаче не се оказа достатъчна за класиране във втори кръг:

"Не съм доволен от представянето в двата мача. Вижда се, че на реванша играхме с по-голямо желание. Феновете, на които съм благодарен, ни помогнаха да минем през доста трудни периоди и да покажем поне част от това, което можем да направим. Спечелихме борбата. Стрелбата за три точки обаче не беше добра. Има още много неща, които да се оправят, за да сме на нивото, на което искаме да бъдем. С една класа бяхме по-добри от първия мач, видя се не само по резултата.

Не ни достигнаха малко опит и сили, защото ротацията ни беше скъсена. Някои състезатели с това, което показаха, не заслужават да им давам повече минути. Причината бяха и няколко неразумни фаула, след това имаше и лесни кошове.

Не поддържахме концентрация толкова, колкото трябва. Мисля, че те вече бяха в паника, когато направихме разликата 11 точки, но ние избързахме две атаки, направихме два лоши фаула и ги върнахме към живот.

Не става въпрос за промени. Просто трябва много по-добре да работят, за да заслужат минути и да носят фланелката на Балкан. Това е началото на сезона. Искаме да преминем през груповата фаза на ФИБА Къп. Това няма да е лесно, но със сигурност, ако подобрим играта и ако сме на по-високо ниво, не е нещо недостижимо за нас.

Финансовата ситуация и бюджетът са същите като миналата година, просто това, че задължително трябва да имаме по двама българи на терена, повиши цената на местните състезатели. Това означава, че за чужденците има по-малък бюджет.

От друга страна бързахме да сглобим отбора за тези квалификации и не успяхме да изчакаме. Може би щеше да се появи някой от отчаяните и свръхамбициозни състезатели, на които не сме им изпълнили желанията. Може би някой щеше повече да ни пасне, но направихме най-доброто, което беше възможно в този момент.

Много е важно кои българи ще играят. Левски Лукойл има най-високия бюджет от всички и когато се прави селекция, е ясно, че местните играчи и националите първо гледат там. Като погледнете външните им играчи, всички са национали и опитни състезатели. С това нещо няма как да се борим.

Не може да имаме такъв бюджет, а и не очакваме. Работим с такива играчи, които имаме и които са готови да работят здраво и да се подобряват. В този момент със сигурност Левски е по-добър, но до май месец ние ще работим да намалим тази разлика и да се опитаме да направим това, което направихме и миналата година."