ФК "Спартак 1919",родеди 2003/2004г. изиграха много силен мач и завършиха наравно срещу елитния израелски "Макаби Ахи Назарет", родени 2001г. в контролна среща, играна в Тетевен. Израелците превъзхождаха като размер и зрялост плевенчани, но на терена това не им помогна особено.

"Гладиаторите" бяха отбора, който започна по-активно срещата. Пропуски направиха Владимир Тодоров и Красимир Тодоров в началото на срещата. През целият мач темпото бе много високо и двата отбора играха отворен и комбинативен футбол.

Израелците първи стигнаха до гол след се иозна грешка в отбраната на "Спартак". Това не наруши ритъма на игра на българите и те бързо се с взеха, от връщайки с няколко опасни атаки. Въпреки това, израелците стигнаха до второ попадение преди почивката. 3 минути след втория гол, Християн Петков отне топката в собствената половина, той комбинира със Станислав Петков, който намери отлично освободилия се Красимир Тодоров.

Десятката на плевенчани намери връхлитащия на скорост Асен Русинов, който пребори защитник на съперника и хладнокръвно насочи топката във вратата за 1:2. През второто полувреме играта се изравни и положения отново не липсваха пред двете врати. 10-тина минути преди края, отличен пробив на Християн Петков завърши с гол, с който "Спартак" изравни на 2/3-години по-големия съперник.

В последната минута на срещата Йордан Желев също направи отличен пробив. Той не потърси Пламен Иванов и Красимир Тодоров, които бяха сами пред опразнената врата, а се опита сам да поеме отговорността за победното попадение, но вратаря на израелския тим спаси. Срещата бе много коректна и много приятна за гледане от неутралните зрители, които се бяха събрали да гледат мача.

"Гордея се с тези момчета и този отбор. Очаквахме да играем срещу 17-годишни играчи, а излезнахме срещу мъже. Вместо да се стреснат, момчетата също възмъжаха и приеха предизвикателството. Трудно бихме играли срещу подобен съперник у нас. Нивото им и физическата разлика направиха предизвикателството огромно. След 3 години, когато нашите момчета са на възрастта на съперника, съм убеден, че ще бъдат в пъти по-добре подготвени от тях.

Имаме страхотни играчи, които заслужават да изминат пътя до професионалния футбол и да се реализират. С мачове като този израстваме много. Това ни трябва - такива мачове, опит, уроци и предизвикателства. Предстои ни още много и сме далеч от това което трябва да бъдем. Но вървим в тази посока и ще продължим курса по който сме поели." - коментира Радостин Александров