Юношите младша възраст на „Карнобат“ ще запишат дебютно участие в зонално първенство, информираха от клубната управа. „В историята на клуба това се случва за първи път - наш отбор от школата да участва в зона „Пловдив“, в подобен формат и с такива отбори. Целта на школата и лично на мен, когато поех тази възраст, е тези деца да ги подготвя един ден да са част от представителния отбор на „Карнобат“. Момчетата имат всичко необходимо като качества, затова решихме с ръководството на клуба, в лицето на Теодор Иванов, тази година да направим тази стъпка и да дадем шанс на децата да премерят сили с едни от най- добрите школи в страната, като това ще спомогне за по- добро развитие на децата ни. Това предизвикателство им дава доста по-голямо желание и мотивация за работа.“, сподели наставникът Георги Неделчев.

„За нас е чест и гордост, че ще имаме юношеска формация, която ще ни представя в зонално първенство. Момчетата са талантливи, ще имат възможност да играят с именити отбори и школи, които не са никак случайни. Тук е моментът да отбележа, че това участие е факт благодарение на спонсорите на отбора, които за пореден път засвидетелстват подкрепата си към отбора, за което няма как да не сме им признателни.“, сподели президентът на „Карнобат“ Теодор Иванов.

Зонална група „Пловдив“ е съставена от 16 отбора като има 8 от тях са от Пловдив, сред които са популярни клубове като "Локомотив", "Марица" и „Спартак 1947“ /Пд/. За „Карнобат“ първенството започва на 7-8 септември с гостуване на "Спартак 1947“/Пд/ (набор 2003 година), а първото домакинство е срещу "Арда" /Кърджали/ на 15 септември. Отборът на „Карнобат“ е съставен от юноши 2003, 2004 и 2005 година.