Мъжкият национален отбор стартира днес подготовката си за европейското първенство. Селекционерът Силвано Пранди събра група от 15 състезатели - същите 14, които участваха на олимпийската квалификация във Варна, плюс Георги Петров. Отборът направи две занимания в зала "Христо Ботев", където ще продължи цялата подготовка с прекъсвания за контролни срещи.

На 29 август националите заминават за участие на турнир в Македония с отбора на домакините, Белгия и Украйна. Тимът ще играе контроли и в Талин със съставите на Естония и Беларус (5 и 6 септември). Заминаването за европейското първенство е на 10 септември, а първият двубой е два дни по-късно срещу Гърция.

Тодор Скримов, който изкълчи тежко глезен по време на решителния мач с Бразилия във Варна, също беше на линия днес. Посрещачът прави физиотерапия и упражнения, а от щаба се надяват да бъде възстановен за началото на шампионата, който за първи път ще се проведе в 4 държави

групата на България: Георги Сеганов, Добромир Димитров, Цветан Соколов, Венелин Кадънков, Тодор Скримов, Николай Пенчев, Розалин Пенчев, Мартин Атанасов, Георги Петров, Виктор Йосифов, Светослав Гоцев, Теодор Тодоров,. Алекс Грозданов, Теодор Салпаров, Петър Каракашев.