Алекс де Минор победи майстора на сервисите Райли Опелка със 7:6(4), 6:7(5), 6:3 и се класира на финала на турнира по тенис за мъже в Атланта, където ще срещне Тейлър Фриц. В късния мач американецът детронира Камерън Нори с 6:1, 3:6, 6:3. Въпреки че снажният Опелка изпрати 28 аса в полето на Де Минор, австралиецът спечели 96 процента от разиграванията на първи сервис и неговият съперник така и не стигна дори до възможност за пробив. Решаващият момент дойде в третия сет, когато Де Минор спечели първия пробив в мача за 3:2.

Alex de Minaur becomes the youngest player to reach the #AtlantaOpen Final! #ATP pic.twitter.com/dHws5R3eHF

— BetBlog (@betblog_com) July 27, 2019
20-годишният тенисист го направи отново с разиграването за мача, когато Опелка направи 38-та си непредизвикана грешка. "Той е много труден съперник и чудесен приятел. Срещу него е малко като лотария, защото трябва винаги да гадаеш накъде да тръгнеш за ретур. На няколко пъти извадих късмет и спечелих", каза Де Минор.
Де Минор ще играе за пети път на финал в кариерата си, като той има само една титла до момента, спечелена в Сидни по-рано през годината. Опелка пък ще се изкачи в топ 50 на световната ранглиста. Фриц също се нуждаеше от три сета срещу Нори във вечерния мач в столицата на щата Джорджа. Той спечели първата титла в кариерата си през миналия месец в Ийстбърн и ще се стреми към нова в Атланта.