До края на юли се очаква да приключат ремонтните  дейности в  Културния център за талантливи деца в Стара Загора.
Dariknews.bg

Имотът, дарен на Община Стара Загора от Mapия Жeĸoвa, e c дaнъчнa oцeнĸa нaд 1 млн. лeвa. Центърът щe нocи имeтo нa нейния пoĸoен брат пpoф. Πeтъp Жeĸoв - видeн oбщecтвeниĸ, ĸoмпoзитop, пиcaтeл и yчeн-гeнeтиĸ, нocитeл нa звaниeтo „Πoчeтeн гpaждaнин нa Cтapa Зaгopa".
Dariknews.bg

Стойността на договора за обекта е за над 904,7 хил. лв. с ДДС, с включени 8 % непредвидени разходи и се изпълнява от „Зарастрой” ООД.
Dariknews.bg

„Фасадните работи, с изключение на мястото, където ще бъде изграден външният асансьор и цоклите, са завършени на около 95%, интериорните дейности са готови на около 80 %. В най-незавършен вид към момента е камерната зала, но до две седмици и тя ще бъде готова. Смятам, че ще изпълним ангажимента си по договор и сградата ще е завършена в края на месец юли”, коментира ръководителят на фирмата-изпълнител „Зарастрой”  ООД Калин Русев.
Dariknews.bg

Ежедневно на обекта работят около 50 души, но от старозагорската фирма признават, че изпитват недостиг на квалифицирани кадри и качествени работници.
Dariknews.bg

На мястото на досегашната игрална зала вече има обособена камерна зала с обем около 360 куб.м., с добра акустика и 48 места. На втория и третия етаж са кабинетите по музика, актьорско майсторство и рисуване. Камерната зала и музикалните кабинети ще бъдат звукоизолирани.
Dariknews.bg

Сградата е противопожарно обезопасена и топлоизолирана.
Dariknews.bg

Ще бъде обособен и т.нар. испански двор-място със зеленина и възможност за отдих и почивка.
 
Културен център
Културен център