Най-евтиното Ferrari в света се продава в китайския гр. Дунгуан, съобщава Sing Tao Daily. Червеното 599 GTB Fiorano струва едва 1 701 юана или €219.

 

Макар и потънал в прах, автомобилът е напълно изправен, а смехотворната цена се обяснява с тъмната му история, пише Факти.бг.

 

Съвсем истинско Ferrari за €220

 

Неотдавна шофьорът на италианската суперкола се замесил в пътен инцидент и моментално си плюл на петите. Пристигналите полицаи установили, че колата не просто не е застрахована, а дори не е и регистрирана - регистрационните табели се оказали фалшиви.

Съвсем истинско Ferrari за €220

 

 

 

Случаят би предаден на дингуанския съд, който постановил, че "ферарито" става само за вторични суровини, тъй като практически не съществува в правния свят. Потърсените за оценка експерти изчислили стойността на автомобила в скрап на 2 430 юана, но магистратите решили да направят допълнителна отстъпка от 30%, за да се намери купувач.

Съвсем истинско Ferrari за €220

 

Освен с тази сума обаче бъдещият собственик ще трябва да поеме неплатени глоби за неправилно паркиране в размер на 10 000 юана (€1 290) и няма да може да кара придобивката си на територията на Китай. Тъй като колата няма никакви документи за покупка и регистрация, не може да бъде и изнесена от страната.

Съвсем истинско Ferrari за €220

 

Съвсем истинско Ferrari за €220