Манев: Популистите плачат за субсидиите си. Симов: ГЕРБ си правят нечистоплътен пиар

Спор на депутати за партийната субсидия. Според Александър Симов идеята за намаляване й до 1 лев е дивашка и популистика, а Маноил Манев заговори за шизофрения


Депутатът от ГЕРБ пожела на рожденика Бойко Борисов здраве, а социалистът – пенсия, за да спре телевизионното шаманство 

Лют спор дали партийната субсидия трябва да бъде 1 лев за глас нажежи страстите в ефира на Нова телевизия. 
„Маските паднаха. Всички популисти, които искаха да сменят система, започнаха да плачат за своите субсидии“, възкликна народният представител от ГЕРБ Маноил Манев, а опонентът му от БСП Александър Симов отговори, че партията на премиера Бойко Борисов не се нуждае от събсидия, защото разполага с парите от държавния бюджет, с които управляващите си правят най-нечистоплътния пиар.
„Време е да уточним няколко много важни неща. Първо, няма предложение или идея на ГЕРБ. Има решение на Министерския съвет, което беше внесено от министър-председателя, на когото днес трябва да честитим рождения ден. Господ да му дава здраве, за да вървят нещата добре! 60-годишнина е все пак“, заяви Манев.
„Истината е, че това, което беше заложено в това предложение се случи. Някои партии имат празен бюджет. Разбираемо е. Ще останат без телевизии. Някои ще са и без работа. Същите тези хора щяха да чупят системата”, добави той.
Водещият Виктор Николаев наля масло в огъня като пита червеният депутат дали паднаха маските. Натриха ли ви носа, добави той.
„Това е дивашка популистка идея. Партия ГЕРБ щяла да променя системата. Това по-скоро е унищожаването й, за да може хората на Борисов да си гарантират политическия монопол“, коментира Симов.
Граничи с шизофрения това, което слушам, възкликна опонентът му.
„Преди референдума на Слави политиците от всички партии трябваше да обяснят какви ще са последствията. Те не го правиха заради популизъм. Въпреки това тогава ние поехме този риск. Въпреки това след референдума внесохме предложението на хората. Всичко започна да се връща отново“, коментира Манев.
„Когато правиш телевизии и не знам какви щуротии, изхарчиш си парите и след това викаш „Хайде сега да вземем на всички средствата“, е стар комунистически метод“, добави той.
„Защо ГЕРБ реагираха така остро на предложението на Румен Гечев след като имат натрупани пари да ги върнат в държавния бюджет? Очевидно са им в повече, а БСП харчи своята субсидия по начин, който може да бъде проверен“, заяви Симов.
„ГЕРБ не се нуждаят от събсидия, защото разполагат с парите от държавния бюджет, с които си правят най-нечистоплътния пиар. Всички знаем колко струва едно слизана от джипа на Бойко Борисов. На всяко излизане от него вади по 15-20 милиона“, добави той.
„Като пожелаваме на Бойко Борисов здраве на 60-я рожден ден, може да му пожелаем да си помисли за пенсия и да си почине, защото този популизъм и с това ТВ шаманство започва да досажда на хората“, подчерта депутатът от БСП.
„Ние сме за намаляване на партийната субсидия и сме готови на разговори с представители на всички останали партии за това какъв трябва да нейния размер. Ние сме за смяна на системата, но не искаме да трошим демокрацията, както прави ГЕРБ“, добави той.
Вие посягате не върху системата, а се опитвате да разрушите политическата демокрация в България, унищожавайки всички останали субекти, за да си гарантирате политическия монопол, заяви Симов.
Темата коментира и депутатът от ПГ на "Обединени патриоти" Александър Сиди. „ВМРО никога не е имала проблем със своето финансиране. Този дебат започна заради това, че БСП загуби драматично изборите”, каза още той.
 


В категории: Политика