Нападение от питбул прати възрастна жена в болница. Инцидентът се случва на улицата в монтанското село Дългоделци, докато 77-годишната Ангелина Асенова отивала при приятелка. Видяла кучето и се опитала да се скрие, но то било по-бързо от нея и я повалило на земята.

"Имах един чадър в ръката, посегнах към него и то избяга. След малко се върна и започна да ми души главата", каза тя.

На помощ на жената дошъл мъж от близката къща.

„Аз бях тук в двора и чух викове - "Данчо, Данчо" и се сетих, че жена ми каза, че предния ден кучето е било на свобода по улицата и взех мотиката и тръгнах да спася жената. Когато отидох там, тя беше паднала на асфалта пред нас, а кучето стоеше на около 15-20 метра от нея”, разказва Йордан Георгиев.

Кучето се отдалечило, a жената лежала на земята със силни болки в крака. Успяла да се отърве от ухапвания, но при падането си счупила шийката на тазобедрената става. Докато дойде линейката, питбулът отново се върнал.

"Аз му казвам марш да не идва, защото то вече беше достигнало до контейнера и му казвам марш, но не то си идва към мен”, добави Ангелина.

Друг съсед се притекъл на помощ и го прогонил. Няколко часа след инцидента, кучето било хванато е закарано в друго село, твърди жената, която се грижила за него. Тя казва, че то е бягало много пъти, но проблеми до сега не е имало. Хората в селото разказват, че само късметът до сега ги е спасил от други инциденти с въпросния питбул.

"Предния ден, ако не бяха едни хора, кучето щеше да ме нападне и мен, защото аз го видях. То беше тръгнало към мен, а те ми бяха казали, че това куче се пуска и напада хора”, споделя Адриана Асенова. Спасила се като влязла при съседи, но вече не излиза без пръчка.

"Оръжие, но не знам до колко е оръжие, защото това си е куче. Не знам до колко ще бъде оръжие. Дано да няма такива инциденти повече и да се надяваме, че няма да се повтори това нещо”, добави тя. Притеснението и страха на хората остава.

"Как да не се притеснявам, ние имаме малко дете, а това е куче. И сега тези неща, които стават с тези кучета. Преди няколко дни пак имаше "куче нападна човек" на 39 години ли беше човекът не знам”, каза още Асенова.

За Ангелина остава тежката травма и още дълги дни в болницата и време за възстановяване.

"Към 2000 ще ми излезе лечението и пропуснати ползи, защото въпреки че съм стара работя като счетоводител на фирми”, допълни тя.