Националният селекционер на България Красимир Балъков събира първите си седем национали още във вторник вечерта. Специалистът обявил на своите играчи, които се състезават в Левски и Етър, че веднага след баражa на стадион "Георги Аспарухов" трябва да се приберат на базата в "Бояна". Както е известно, в разширения състав на Бала попаднаха четирима играчи на "сините" - Николай Михайлов, Иван Горанов, Станислав Костов и дебютантът Станислав Иванов, докато от настоящия състав на бившия магически халф повиквателни получиха - капитанът Георги Сърмов, вратарят Христо Иванов и Крум Стоянов. Тези седем играчи, както и щабът на "болярите", няма да могат да празнуват евентуален успех и класиране в Лига Европа, тъй като моментално влизат в лагерна обстановка.

Те ще имат възстановителна тренировка на следващата сутрин в "Бояна", докато останалите 20 играчи трябва да се присъединят към тима на обяд на 29 май.

@@@


Интересното е, че за първи път от доста години родният селекционер ще има на разположение почти две седмици играчите си.

Балъков иска да се запознае максимално добре с футболистите, а също така да им предаде неговата идея и философия за мачовете с Чехия и Косово. "Лъвовете" ще се готвят в София до 5 юни сутринта, след което следобеда пътуват до Прага. Двубоят с чехите е на 7 юни, а ден по-късно отборът се завръща, за да се готви за мача с Косово, който е на 10 юни на стадион "Васил Левски".